Bli oberoende konsult hos ProData Consult

Om du är en oberoende verksamhets- eller IT-konsult kan vi erbjuda dig ett brett urval av uppdrag för ett stort antal kunder. Under 2019 gav vi över 1950 konsulter ett uppdrag och hade mer än 250 aktiva kunder. Vi samarbetar och har ramavtal med de största företagen i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Polen och Nederländerna.

Eftersom kunderna förväntar sig mycket av oss, förväntar vi oss mycket av våra konsulter. Bland annat betyder det att du måste ha minst fem års yrkeserfarenhet för att arbeta som konsult hos ProData Consult.

Anmäl dig

Vill du vara med i ett nätverk av de bästa företags- och IT-konsulterna?

Gå med i ProData Consults nätverk av frilansande IT-konsulter och få tillgång till IT-uppdrag hos några av de mest välrenommerade företagen i landet.

Prenumerera på vår jobb-agent

Håll dig uppdaterad om nya IT-uppdrag för frilansare. Prenumerera på vår jobb-agent och få meddelanden direkt när nya uppdrag blir tillgängliga.

Prenumerera

Konsultuttalanden

Andrew Oldacre:

Mina uppdrag från ProData har varit varierande och intressanta

Jag hittade ProData Consult på internet. Jag kontaktade dem via e-post och strax därefter träffade jag deras vd. Vi diskuterade ProData som företag och vilka möjligheter som fanns. Stämningen var avslappnad och vänskaplig och jag kände mig bekväm tillsammans med deras team.

Mina uppdrag från ProData har varit varierade och intressanta, och därför har jag fortsatt att jobba för företaget i sex år. För mig som inte är från Skandinavien har det inneburit möjligheter att utforska nya verksamhetsområden och kulturer.

Dessutom uppskattar jag den goda kommunikationen och det rättframma sättet som underlättar administrationen inom företaget.

Jag kan rekommendera andra konsulter att samarbeta med ProData eftersom arbetsförhållandena är goda och konsulterna har ett gediget nätverk.


Andrew Oldacre
projektledare och affärsutvecklare

Trine Meinert Ekknud:

Kontakten med ProData Consult är en klar fördel

I januari valde jag att säga upp mig från mitt heltidsjobb för att istället börja frilansa som konsult. Jag behövde kunna söka de utmaningar och projekt som passar just mig, och inte bara vara en del av ett företags resurser. Som fast anställd är man inte alltid den som är bäst lämpad att utföra en viss uppgift. Som konsult kan jag åta mig projekt som ger mig möjlighet att utveckla mina talanger på bästa sätt.

Men projekt växer ju inte på träd, så jag började lägga upp mitt CV hos olika IT-konsultfirmor. ProData Consult var de första som ringde. Jag hade inte väntat mig en så explosiv reaktion: de var väldigt uppmärksamma och hade en mycket utåtriktad energi. Innan jag visste ordet av fick jag träffa deras HR-chef, som hjälpte mig att förbättra mitt CV för att få rätt tyngdpunkt. Jag fick också träffa säljchefen, som sade att han skulle sätta igång att ”sälja” mig på direkten. Några dagar senare hade jag ett möte med min första kund. Händelseförloppet överträffade mina förväntningar med råge!

Det var inte ProData Consult som fick mig att ta steget till att bli frilansare, men de gör min dröm möjlig. På egen hand skulle jag inte kunna få de stora uppdragen, eftersom de företag som jag är intresserad av, och som har de stora uppdragen, alltid anlitar konsultfirmor. Kontakten med ProData Consult är en klar fördel, eftersom det är via deras storkunder som jag försörjer mig. Samtidigt kan jag köra mina egna intressanta småprojekt på sidan av."


Trine Meinert Ekknud
projektledare

Jakob Pedersen:

De har en gedigen kundbas och finns i flera olika länder

För mig som konsult är det viktigt att samarbeta med en konsultbyrå där affärerna går bra och det finns ett ständigt flöde av nya projekt – och så är det med ProData Consult. De har en gedigen kundbas och finns i flera olika länder, och det innebär att jag kan åta mig väldigt intressanta projekt, inte bara i Danmark utan även utomlands.

ProData erbjuder också möjligheter till kontakt med andra konsulter. Som frilansare är man ganska ensam, men tack vare deras forumkvällar kan jag träffa andra IT-konsulter, nätverka och få den inspiration jag behöver för att vidareutvecklas.

Dessutom får man deras tidning Consultant News. Det betyder mycket för mig att jag är mer än bara en siffra i deras system.


Jakob Pedersen
testledare

Andrew Oldacre:

Mina uppdrag från ProData har varit varierande och intressanta

Jag hittade ProData Consult på internet. Jag kontaktade dem via e-post och strax därefter träffade jag deras vd. Vi diskuterade ProData som företag och vilka möjligheter som fanns. Stämningen var avslappnad och vänskaplig och jag kände mig bekväm tillsammans med deras team.

Mina uppdrag från ProData har varit varierade och intressanta, och därför har jag fortsatt att jobba för företaget i sex år. För mig som inte är från Skandinavien har det inneburit möjligheter att utforska nya verksamhetsområden och kulturer.

Dessutom uppskattar jag den goda kommunikationen och det rättframma sättet som underlättar administrationen inom företaget.

Jag kan rekommendera andra konsulter att samarbeta med ProData eftersom arbetsförhållandena är goda och konsulterna har ett gediget nätverk.


Andrew Oldacre
projektledare och affärsutvecklare

Daniel Petersson:

Mitt helhetsintryck av ProData är jättebra

När jag bestämde mig för att bli frilanskonsult för 18 månader sedan hittade jag ProData Consult via Google när jag var på jakt efter mitt allra första uppdrag.

ProData ägnade tid åt att förbättra mitt CV, uppdatera projektbeskrivningar med mera. Utvärderingen gav mig en bättre förståelse för vad kunder tittar efter i ett CV. Sedan dess har jag fått massor med positiv respons på mitt CV, och uppgraderingen har verkligen varit bra för mig och mitt företag!

Det är alltid svårt att hitta rätt uppdrag, men ProData verkar ha väldigt trevliga kunder och intressanta projekt. Samtidigt har allting fungerat smidigt när jag har varit ute på uppdrag för ProData: faktureringen fungerar utan problem och tidrapporteringen orsakar inga större besvär. Personalen på ekonomiavdelningen jobbar snabbt och bra. Jag sätter också värde på de personer som jag har pratat med på ProData: de verkar vara väldigt duktiga på det de gör och har stor förståelse för branschen.

Jag har redan rekommenderat före detta kollegor att kontakta företaget, framför allt eftersom mitt helhetsintryck av ProData är jättebra, och eftersom företaget alltid verkar vara ärliga gentemot mig, något som jag sätter stort värde på. De tycks också ha ett långsiktigt perspektiv på sina kundrelationer, något som konsultbranschen skulle kunna dra lärdom av.


Daniel Petersson
utvecklare och IT-konsult

Hendrik Hansen:

Det tog bara en vecka innan jag hade mitt första uppdrag

Jag hörde talas om ProData Consult genom en kollega som hade jobbat för företaget, och jag hittade mer information på deras webbplats. Då hade jag varit frilansare i fyra år.

När jag hade skickat in mitt CV på webbplatsen och haft ett möte med deras HR-chef, som kom med jättebra synpunkter på mitt CV, tog det bara en vecka innan jag hade mitt första uppdrag på MAN Diesel. Det kontraktet förlängdes sedan flera gånger. Sedan dess har jag haft uppdrag hos e-Boks och Saxo Bank, där jag fortfarande jobbar. Emellanåt har jag också varit involverad i diskussioner och beräkningar kring några uppdrag till fast pris.

De potentiella uppdrag som jag blir erbjuden är alltid seriösa: ungefär en tredjedel av de uppdrag som jag har varit involverad i har lett till ett kontrakt. Om jag behöver diskutera någonting med ProData när jag är ute på uppdrag, så är det alltid lätt att få tag i rätt person.

Mitt intryck är att ProData är ett företag som satsar hårt på att ta hem de bästa uppdragen, för att därigenom locka till sig bra konsulter. Dessutom har ProData en tydlig idé om hur de kan lyckas bättre än sina konkurrenter. Det har jag bland annat upplevt när det gäller mitt CV: där är bra återkoppling ovärderligt för mig som konsult, och även för ProData, eftersom ett bra CV ökar chanserna att få komma på intervju och därmed få kontraktet. ProData har lyckats med att slimma sina processer och skapa ett lysande koncept: det finns särskilda procedurer för introduktion, CV-granskning, ett CV-system med integrerad tidsregistrering (ett som faktiskt är helt okej att använda till skillnad från det man ser på andra ställen), relativt enkla och standardiserade kontrakt och en HR-avdelning som sörjer för att alla förfrågningar är relevanta i förhållande till konsultens kompetens. Det sista är guld värt för mig som konsult eftersom jag slipper slösa tid på förfrågningar som inte leder någonvart.

Jag kan definitivt rekommendera ProData till andra konsulter eftersom de erbjuder bra och spännande uppdrag som kan hjälpa dig att utvecklas professionellt.


Hendrik Hansen
utvecklare och systemdesigner

Varför ska du arbeta som oberoende konsult?

Vill du ha större variation i dina uppdrag? Vill du ha större inflytande på vilka uppdrag du arbetar med? Då kan ett arbete som oberoende konsult vara rätt för dig. Som konsult får du:

  • större frihet att välja dina egna uppdrag
  • bättre betalt - du kan tjäna upp till 50 % - 100 % mer (men kom ihåg, du sköter dina egna avsättningar till semester och pension)
  • en dynamisk karriär med varierade uppdrag och spännande utmaningar
  • möjlighet att göra skillnad för kundens organisation.

Tillsammans med de många möjligheterna som öppnar sig genom en karriär som oberoende konsult, finns det också utmaningar: du måste hitta rätt snabbt i en ny organisation, ta ansvar och leverera resultat - snabbt. Om du klarar att arbeta på det sättet är du i ett läge där du kan dra nytta av de många fördelarna med en karriär som oberoende konsult.

Du måste ha eget företag

Eftersom konsultavtal skrivs mellan företag, inte individer, måste du vara registrerad som egen företagare. Bland annat innebär det att du måste:

  • registrera ditt företag
  • välja en företagsform - enskild firma eller aktiebolag - båda har för- och nackdelar .
  • lära dig regler som rör skatter och avdrag, liksom andra ekonomiska aspekter på egenföretagande
  • bestämma dig för om du ska anlita en revisor eller ej.

Vi rekommenderar att du anlitar en revisor

Det kan vara komplicerat att hantera alla olika aspekter på eget företagande, så vi rekommenderar att du anlitar en revisor, särskilt om du just börjar arbeta som oberoende konsult. En revisor kan hjälpa dig klargöra alternativ och ge dig råd. När du lärt dig reglerna kanske du inte behöver någon revisor längre.

Bli oberoende konsult hos ProData Consult

Om du vill bli konsult hos ProData Consult, anmäl dig och lämna ditt CV.

Anmäl dig

ProData Consult lagrar data i din webbläsare / enhet med hjälp av cookies i syfte att framställa statistik och optimera våra webbplatser och eventuellt för riktade annonser. Genom att acceptera, ger du oss ditt samtycke till denna användning av cookies. Läs vår sekretesspolicy för mer information. Du kan alltid återkalla ditt samtycke här: Integritetspolicy & cookies

Webbplatsen kräver användning av "Nödvändiga cookies". Våra nödvändiga cookies används bara för att leverera en fungerande webbplats och webbservice.

Valda tredjepartstjänster kan lagra cookies för att placera relevanta annonser som ska levereras till dig på tredje parts webbplatser.